MEDEA

I am alone; I have no city; now my husband
Insults me. I was taken as plunder from a land
At the earth’s edge. I have no mother, brother, nor any
Of my own blood to turn to in this extremity.

I vår kommer Lunds Studentteater framföra den antika grekiska tragedin Medea, en berättelse om utanförskap, stolthet och hämnd. Medea är dotter till Aietes, Kung av Colchis, men hon lämnar sin far och sitt land för att hjälpa hjälten Jason fly med det Gyllene Skinnet. För att de ska undkomma tillsammans lurar hon Kung Pelias döttrar att döda sin far, och slaktar själv sin egen bror. Väl i Jasons hemland på Korint är Medea en främling, icke-grek och därmed en barbar, hon är frispråkig, agerande och stolt; allt en kvinna inte ska vara. Pjäsen tar sin början när Jason, trots Medea och deras två söner, har valt att gifta sig på nytt, med Korints Kung Kreons dotter. Detta förräderi är något Medea inte kan tillåta. Hennes strävan att hämnas på sin make för oss genom pjäsen, till det slutgiltiga, tragiska resultatet.

 

För att vi ska kunna ta antikens Grekland till vår scen, behöver vi er hjälp! Vi letar efter kreativa och engagerade människor som vill jobba med kostym och hår, scendesign, smink, ljud och ljus. Det spelar ingen roll om du har erfarenhet, eller hur mycket eller lite du kan om antikens Grekland, det är någonting vi når tillsammans. Om du vill vara en del av detta spännande projekt som kommer vara lika roligt som det är givande, mejla medea@lundsstudentteater.se

 

Vi har vår allra sista audition den femte februari, det är ännu inte för sent att delta! Mejla oss för att få auditiontext och vidare instruktioner!

 

Regissör: Edda Ahrent

Regi-assistentJulia Jarvi

Producent: Berk Gunes